Tuesday, March 1, 2016

Mednarodni kongres študentov turizma in hotelirstva

Turizmijada
Budva (04.05. - 08.05.2016)

banner.jpg
Na sporedu je nepozabna, edinstvena in neponovljiva Turizmijada!

Turistica se bo letos ponovno udeležila Mednarodnega kongresa Fakultet za turizem in hotelirstvo - Turizmijade. Letos se bo Turizmijada odvijala v mestu Budva (Črna gora). Budva je najbolj obiskano turistično mesto v Črnogorskem primorju. Mesto leži ob Budvanskem zalivu.
Budva je ob slikovitem starem mestnem jedru dosegla svoj sloves tudi s čudovitimi prostranimi peščenimi plažami. Slikovito staro mestece se se je po 2. svet. vojni vedno bolj širilo z graditvijo številnih turističnih objektov, vil, poletnih hišic, in hotelov.  

Za vse tiste, ki še ne veste, gre za največje druženje študentov turizma na področju Balkana.
Glavne aktivnosti Turizmijade so izobraževanje, športna tekmovanja in v prvi vrsti druženje s študenti turizma. Turizmijada 2016 obljublja program, ki bo popestril dogajanje in druženje študentov turizma nekdanje skupne države Jugoslavije.

Več o programu lahko najdete v nadaljevanju!

Izobraževalni del

Tema letošnje konference je “It’s all about people”, saj so človeški viri v turizmu, kot delovno intenzivni panogi, najpomembnejši faktor za kvaliteto in uspeh. Slišali bomo mnenja in stališča akademskih profesorjev in strokovnjakov. Naslove predavanj na konferenci in imena glavnih predavateljev vam bomo posredovali naknadno.
Tudi to leto bo Turistica imela na tekmovanju v Case Study-ju  svoje predstavnike in tema letošnjih Case Studyjev je “Študentski dogodki”.

Šport

Turistica se bo tudi letos borila za najvišja mesta  v športnih tekmovanjih na Turizmijadi. Kakor pretekla leta, bomo tudi letos z ženskimi in moškimi ekipami tekmovali v nogometu, odbojki, odbojki na mivki,  košarki, rokometu, šahu, namiznem tenisu, plavanju in atletiki.
Kontakti za več informacij:
Matic Paska, matic.paska@gmail.com
Kristjan Fabčič, kristjan.fabcic@gmail.com

Nastanitev - hotel BIP**

Hotel BIP se nahaja na glavnem bulvarju v Budvi, 300 m od Slovenske plaže. Leta 2015 je bil popolnoma prenovljen in ponuja strešno teraso s panoramskim pogledom na zaliv ter otok Sveti Nikola, brezplačno parkirišče, klimatizirane sobe z brezplačnim brezžičnim internetom in veliko restavracijo s teraso. Sobe vključujejo garderobno omaro in lastno kopalnico s kadjo. V sklopu hotela lahko obiščete restavracijo in bar s prostorno teraso.
Nogometni stadion Mogren in nekaj teniških igrišč najdete na nasprotni strani ulice, sprehodite pa se lahko tudi do nekaterih restavracij, barov, nočnih klubov ter postaje javnega avtobusa. Glavna avtobusna postaja je 1 km stran.
Link tukaj.
Zabavni program

Bodite tudi vi del največje zabave študentov turizma in hotelirstva na Balkanu.
Zabavajte se ob ritmu najboljše glasbe, za katero bodo poskrbeli številni DJ-ji v klubu Trocadero v bližini centra Budve. Trocadero je poznan  po največjem odru glasbe bivše Jugoslavije in je zato najboljše mesto za zabavo v Črni Gori, zato vas vabimo, da to preverite tudi sami.
Link tukaj in FB tukaj!


Pripravite in ogrejte se ter s seboj prinesite najboljše razpoloženje in dobro voljo, saj Turizmijada  ostane v spominu za vedno!

Odhod, 3.5.2016:
  • iz Ljubljane (Dolgi most) ob 18.00
  • iz Portoroža (avtobusna postaja pred Turistico) ob 20.00

ITINERARIJ:

Dan I: torek, 03.05.2016:

Odhod iz Ljubljane (Dolgi most) ob 18. uri ter odhod iz Portoroža (avtobusna postaja pred Turistico) ob 20. uri ter nočna vožnja proti Črni Gori.

Dan II: sreda, 04.05.2016:

Prihod v Budvo ter check in v hotel BIP**. Sledi “Welcome party” za vse udeležence, kjer se boste lahko spoznali z ostalimi študenti ter raziskovanje okolice v lastni režiji. Popoldan sledi otvoritvena slovesnost Turizmijade na kateri se bodo predstavile vse fakultete udeleženke ter skupinsko fotografiranje. Ob 10. uri zvečer pričnemo s spoznavno zabavo.

Dan III: četrtek, 05.05.2016.

Otvoritev konference in predavanja številnih znanih akademikov, ki prihajajo iz vse Evrope ter predstavnikov iz gospodarstva. Čez cel dan bodo potekala športna tekmovanja v različnih športih. Več informacij ter končen urnik predavanj ter potek športnih tekmovanj boste prejeli naknadno. Zvečer sledi zabava z živo glasbo.

Dan IV: petek, 06.05.2016

V dopoldanskih urah imamo Case study tekmovanje; vsi študentje so vabljeni, da pridejo poslušati, spodbujati ter navijati za naše predstavnike. Predstavitvam bo sledila tudi podelitev nagrad najboljšim predstavnikom Case Studyja. Tekom dneva bodo ponovno potekala športna tekmovanja, imelo bomo prav tako čas za počitek na plaži ter plavanje v morju. Zvečer ob deseti uri prične večerni tematski žur, ob peti uri zjutraj pa za vse najpogumnejše še after party.

Dan V: sobota, 07.05.2016.
Sledijo zaključne tekme naših športnikov, ki bodo potrebovali vse nas, da pridemo ter jih podpiramo in navijamo za njih na poti do zmage. Ob deseti uri zvečer sledi Zaključni žur in razglasitev zmagovalcev športnih tekmovanj in podelitev pokalov in diplom najboljšim ter nato zabava do jutranjih ur.

Dan VI: nedelja, 08.05.2016.
Check-out iz hotela BIP** ter ob 11:00h odhod proti Sloveniji.

Cena za študente UP FTŠ (del stroškov prevoza krije Študentski svet UP FTŠ Turistica s sredstvi za obštudijske dejavnosti):
     
A) 150,00€ - za študente ki se prijavijo in PLAČAJO! vključno do 12.04.2016  
B) 174,00€ - za študente ki se prijavijo in plačajo po 13.04.2016

V CENO JE VKLJUČENO:           
- 4 x polni penzion v Hotelu BIP **       
- prevoz in cestne pristojbine,                  
- organizacija in spremljanje potovanja,       
- kotizacija za konferenco,
- športna in intelektualna tekmovanja,                         
- turistična taksa,                            
- vstopi na zabave organizirane v sklopu Turizmijade              
- Coris zavarovanje,      
- DDV.          
                         
DOPLAČILA:         
- Kavcija za morebitno škodo (5 EUR)- pobira se na avtobusu

>>PRIJAVA TUKAJ!<<

Minimalno število udeležencev: 80 študentov
Maksimalno število udeležencev: 100 študentov

V primeru dodatnih vprašanj kontaktirajte organizatorje:
- Nermina Vilić, nermina.vilic@gmail.com
- Živa Kirbiš, ziva.kirbis@gmail.com
- Matic Paska, matic.paska@gmail.com -šport
- Kristjan Fabčič, kristjan.fabcic@gmail.com - šport
- Kaja Vranc, vranc.kaja@gmail.com

No comments: